Maj 18

Ko sem imela svoj preblisk in sem zaprla Mojcas vol.1 in potem odprla Mojcas vol.2, mi je komentatorka Tina dala idejo, da objavim kdaj moje stare zapise, ki sem jih pobrisala od tod. In evo…nova rubrika…V nedeljo zvečer obujam spomine na Mojcas vol.1 :)

Zakaj sem si izbrala danes ta zapis? Ker je tak v easy… pa cheesy:) Napisan je bilo neke dolge pomladne noči, ko sem pisala elaborat o švedskem sistemu konjskih stav (don’t ask…) in se mi je trgalo, ker sem bila tako zaspana…za pavzo pa sem napisala tale zapis…

Lahko noč ali dobro jutro

March 4, 2008 at 1:00 am | In fikcija |

”Tam nekje, kjer so sledi kratke in so sence obrnjene proti soncu, se mi zdi, da se je srečal par oči. Mimogrede. Stopicljaje po prstih je mimo zbežal trenutek, ki bi ga v knjigo spominov nekdo lahko zapisal z zlatimi črkami vdolbenimi v rdeči marmor. Če pustiš, da uide beseda iz tvojih ust, ki bi najprej pobožala tvoje ustnice, nato pa nežno sedla v njegovo uho, bi se roka  približala roki in čutila bi tuje dihanje na svojih prsih. Tuje dihanje, ki bi s sprehodom jutranje zarje čez nebo, postalo tvoje. Si upaš?”

”In zdi se, da včasih ukradeš kak dan času. Pa sploh ne veš, da si ga ukradla. Včasih imaš moč, da samo s požmrkom veke ustaviš čas. A le ne izdaj tega drugim. Steci v brezčasje in ne oziraj se nazaj, saj za teboj tudi nihče ne gleda.”

”Nasloni glavo na mehko blazino. Nitke, iz katerih so stkane svilnate sanje, se bodo zapletle v vozel nepozabe. Ponoči boš slišala svoje misli v toplih tonih večerne serenade. S prstom boš lahko pritisnila na zvezdico, ki se tako svetlo blešči tam gori. Ker je z roko v resnici ne boš dosegla, boš ta dogodek naslikala sama svojim očem in zavesti. In morda, če si boš močno želela, bo ta dogodek postal resničen. Samo za trenutek, tako kot Komet Repatec, ki bo izgorel v lastnem sijaju. In tudi on bo trajal le trenutek. ”

  • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “V nedeljo obujam spomine: Lahko noč ali dobro jutro”

  1. Rak Pravi:

    Mojca, dobra odločitev. Predstavila si zelo lepo, subtilno razmišljanje. Ko sam razmišljam o svojih dejanjih in delih v preteklosti, kar ne morem verjeti, da sem to bil jaz. Seveda sem danes človek drugačnega razmišljanja, drugačnih pogledov in občutkov. Takrat svojega dela nisem znal ceniti, danes se mu pa čudim. Še več takih prispevkov za dušo, please!

  2. mojcas mojcas Pravi:

    Hvala ti, Rak, za te lepe besede. Bomo vidli, kaj bo privrelo iz mene…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !